Kledingeisen zwemmend redden

Tijdens elke les dienen de kinderen de kleding aan te hebben. De kleding en schoenen dienen schoon en in goede staat te zijn.

Deze kledingeisen gelden voor de volgende Reddingsbrigade brevetten:
– junior redder 1 t/m 4

Kledingeisen:

  1. Badkleding
  2. T-shirt, blouse of hemd met mouwen
  3. Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)
  4. Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon)
  5. Schoenen die het vrij buigen van de voet niet of minder goed mogelijk maken. 

Deze kledingeisen gelden voor de volgende Reddingsbrigade brevetten:
– zwemmend redder 1 tot en met Life Saver 3

Kledingeisen:

  1. Badkleding
  2. T-shirt, blouse of hemd met mouwen
  3. Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken. Alle kledingstukken behoren zodanig bevestigd te zijn, dat deze tijdens het verblijf in het water niet verloren kunnen worden. De kleding dient schoon en in goede staat te zijn.

Bril
Het gebruik van een “bril” is op geen enkel examenonderdeel toegestaan. Onder een bril wordt hier verstaan een bescherming van de ogen tegen direct contact met het zwemwater, zoals chloorbrilletjes, duikbrillen, etc. Normale brillen plus of min dioptrie zijn toegestaan. Chloorbrilletjes en of duikbrillen zijn alleen toegestaan op basis van medische indicatie en een toegekend schriftelijk dispensatieverzoek (zie artikel 1.5 van het ER) en zijn geheel voor eigen risico.

Sieraden
Het gebruik van sieraden zoals horloges, ketting, oorbellen of piercings is tijdens het diploma en of brevetzwemmen NIET toegestaan. Alleen piercings welke niet verwijderd kunnen worden (geen oorbellen, deze vallen onder sieraden en moeten worden verwijderd) dienen dusdanig te worden afgeplakt dat men zich er niet aan kan verwonden. Overigens ligt het risico van een eventuele verwonding bij wie dan ook, te allen tijde bij de gebruiker welke de piercing(s) draagt. In zwembaden worden soms armbandjes verstrekt waaraan de sleutel van een lockerkast/opbergkast voor waardevolle spullen is bevestigd. Het gebruik is alleen toegestaan als men zich er NIET aan kan verwonden. Scherpe delen dienen eveneens te worden afgeplakt. Ook hier ligt het risico te allen tijde bij de gebruiker.