Verslag RVR oefening 20 mei

op 10 juli 2017 | 0 Reacties

Verslag reddingsbrigade oefening

Op zaterdag 20 mei 2017 was de Flevolandse oefening van de reddingsbrigade.
Wij als Lelystad gingen we met zijn zevenen naar Emmeloord.
We vertrokken om half negen van de brandweerkazerne. Onderweg kwam Tariq er achter dat onze boot de verkeerde stad er op had staan.

WhatsApp Image 2017-05-20 At 08.44.01

Toen op de locatie aankwamen hebben we onze slachtoffers afgezet (Odilia, Sabine en Ruben). De redders gingen er toen weer vandoor want de redders moesten ergens anders zijn. Toen we daar waren aangekomen hebben we de boot te water gelaten en zijn we naar de briefing gegaan.
Nadat we een korte briefing hadden gekregen konden we varen. Wij als bemanning van Lelystad-18 hadden de taken als volgt verdeeld: Thomas als communicatie persoon, Mariska als EHBO hulp aan boord, Raymond als schipper en Tariq als landredder.
We moesten samen met de boten van Almere en Veluwemeer naar een plek gaan waar de boten van Emmeloord ons tegemoet zouden komen om ons de situatie uitleggen.

We kregen via de portofoon te horen dat het schip die de mensen moest opvangen als wij ze gered hadden vastgelopen was. Dus de slachtoffers moesten terug naar de haven.

WhatsApp Image 2017-05-20 At 20.10.54

Het 2de deel ging even spannend worden want er verschenen donkere wolken aan de horizon en er kwamen wat regendruppels naar beneden en de kans op onweer was best aanwezig.
Maar het bleef voor de langzamere boten gelukkig droog maar de snellere boten die kregen een bui over zich heen.

Dit deel van de oefening was een beetje een chaos. De Lelystad-18 en een ander station hebben in totaal 3 mensen aan boord gebracht maar het was te weinig. Het schip had 2 ingangen waarvan er 1 een steile ladder waar geen slachtoffer langs kon en de andere was een deur naar het midden dek maar die stond vol rook. Daar hadden we dus ook niks aan. Er zijn in totaal 2 a 3 boten met slachtoffers weggehaald want iedereen werd naar het bovendek gebracht.
Uiteindelijk hebben we de Lelystad 18 vastgezet aan het schip en Thomas is aan boord gegaan omdat er geen slachtoffers kwamen en om zich nuttig te maken. Tariq en Mariska waren al aan boord dus Thomas ging hen ondersteunen. Alle andere boten hingen een beetje rond de plek waar de slachtoffers van boord gingen.
Toen deze oefening was afgelopen gingen we naar het zwembad om een cursus te krijgen hoe je uit een auto komt die onder water lag. Toen het theorie gedeelte klaar was gingen we in een cabine die via een mechanisme in het water werd gelaten en daar moest je uit ontsnappen.

Autotewater 200517 039

En je kreeg en soort zwemles die de reddingsbrigade van Emmeloord die zij aan de kinderen daar leren. Onder andere weten hoe je een drenkeling op surfplank krijgt,  en hoe je mensen kunt redden met een autoband.

Na het zwemmen gingen we weer terug naar Lelystad en hebben bij de mcDonalds wat gegeten.

WhatsApp Image 2017-05-20 At 20.20.04

Thomas

Recente berichten

Auteur omschrijving

Reacties zijn niet mogelijk